ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σαρωτική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Η μνημονιακή πολιτική, καθ’ υπαγόρευση του κεφαλαίου και της τρόικας έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μισθολογικές απώλειες άνω του 40%, σε αύξηση των ορίων ηλικίας και σε επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας. Ο εργασιακός μεσαίωνας έρχεται να συμπληρωθεί με το νέο μνημόνιο, που προβλέπει χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων στην Τοπικής Αυτοδιοίκηση.

Πίσω από τη δήθεν εθνική προσπάθεια για τη μείωση του χρέους, αυτό που κρύβεται είναι ο εξευτελισμος της εργατικής δύναμης, ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων, αλλά και η ίδια η λεηλάτηση του Δημόσιου πλούτου. Πίσω από τις χυδαίες συκοφαντίες των ΜΜΕ, της κυβέρνησης και των τροϊκανών για τους υπαλλήλους των Δήμων, δεν κρύβεται τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου να βάλει χέρι στον κερδοφόρο τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών, και όποιων άλλων υπηρεσιών των ΟΤΑ μπόρούν να αποφέρουν κέρδος.

Απέναντι στην τρομοκρατία της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε με τις συλλήψεις τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα, μπορεί να υπάρξει μόνο μία απάντηση. ΑΓΩΝΑΣ-ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ. Ο αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας, που έχουν καταλάβει το γραφείο προσωπικού και το πρωτόκολλο, αρνούμενοι να παραδώσουν λίστες εργαζομένων-υποψήφιων για απόλυση δεν είναι μόνο δικός τους αγώνας. Είναι ένας αγώνας ενάντια στην εξαθλίωση της
πλειοψηφίας του λαού μας και την υποταγή στους δήθεν μονοδρόμους που επιβάλλει το κεφάλαιο διεθνώς.

Ως Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στο Δήμο μας και δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί σε αυτόν τον αγώνα. Με ένα δυνατό εργατικό και λαϊκό κίνημα, κόντρα στους συμβιβασμούς και την ηττοπάθεια, ο αγώνας αυτός μπορεί να κερδήσει και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους τους εργαζόμενους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Σχολιάστε