Κείμενο Ομάδας αλληλεγγύης λαϊκής συνέλευσης

Λαϊκή Συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η μνημονιακή εξουσία χρησιμοποιεί την κρίση που η ίδια προκάλεσε, για να μας μετατρέψει λίγο-λίγο, σε αυτό που χρειάζεται: δούλους. Μας θέλουν φοβισμένους και υποταγμένους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, πρόθυμους να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί. Μας στερούν σταδιακά την πρόσβαση σε υγεία και παιδεία, μας χτυπούν αλύπητα και μας ψεκάζουν με χημικά όταν αντιδρούμε και μας θολώνουν το μυαλό με την προπαγάνδα των καναλιών τους. Μας κλέβουν την αξιοπρέπεια, την ελπίδα, την ψυχική ισορροπία, ως και την ίδια μας τη ζωή. Ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι, βλέπουμε το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου, βλέπουμε την κατάργηση της δημοκρατίας, την εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού, και νιώθουμε ανίκανοι να αντιδράσουμε. Γιατί μας παραλύει ο φόβος για το αύριο. Αυτό είναι το όπλο τους: Ο δικός μας φόβος. Κι ο φόβος έχει μόνο ένα αντίδοτο: την αλληλεγγύη.

Σε κατάσταση στέρησης βασικών ειδών επιβίωσης μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας ανά πάσα στιγμή. Κανείς μας πλέον δεν μπορεί να νιώσει άτρωτος από την ένδεια και την πείνα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, κάθε βοήθεια που προσφέρουμε σ’ όσους τώρα έχουν ανάγκη είναι βοήθεια προς ολόκληρο το σώμα της κοινωνίας.
Κάθε άνεργος, κάθε πενιχρά αμειβόμενος μισθωτός, κάθε χαμηλοσυνταξιούχος θέλουμε να νιώθει πως δεν είναι μόνος αλλά πως βρίσκεται δίπλα μας, μαζί μας στον αγώνα για δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια.
    Η ομάδα αλληλεγγύης της λαϊκής συνέλευσης ξεκινάει τη λειτουργία της και σας χρειάζεται όλους. Ως προτεραιότητα, ετοιμάζουμε μία τράπεζα τροφίμων, για την υποστήριξη συγκεκριμένων οικογενειών, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις, ανάλογα με την ανταπόκριση και τις δυνάμεις μας. Χρειαζόμαστε τις προσφορές σας σε τρόφιμα: ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, γάλα και άλλα, μακράς διαρκείας προϊόντα. Αλλά κυρίως την παρουσία σας. Αν ενδιαφέρεστε για την ομάδα αλληλεγγύης, ή και για τη γενικότερη δράση της λαϊκής συνέλευσης, σας καλούμε να έρθετε, για να γνωριστούμε και να οργανώσουμε όλοι μαζί τις μελλοντικές μας κινήσεις.

Μέσα από αυτήν την κίνηση στόχος μας δεν είναι να εξωραΐσουμε τη φτώχεια και την πείνα, όπως γίνεται κατά κόρον με διάφορους «φιλάνθρωπους», που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διαιώνιση της εκμετάλευσης και της φτώχειας. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι οι εκμεταλευόμενοι και οι φτωχοί μπορούμε και πρέπει να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
Γι’ αυτό και πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε ν’ αντιστεκόμαστε. Κάθε βοήθεια που προσφέρουμε ο ένας στον άλλον είναι βοήθεια στους ίδιους μας τους εαυτούς, τις οικογένειες και τα παιδιά μας.

logo_ls

Δεκελείας 116 (δίπλα στα ΕΛ.ΤΑ.), τηλ.: 6944026982
http://www.syneleysi.wordpress.com / syneleysi at gmail.com

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: