Να οργανώσουμε την ανατροπή του κοινωνικού μεσαίωνα κυβέρνησης-τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ)

Προκήρυξη που μοιράστηκε για τη λαϊκή συνέλευση της Τετάρτης 19-9-12

Πριν περάσουν τρεις μήνες από τις τελευταίες εκλογές, η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού έχει ήδη φροντίσει να διαλύσει κάθε αυταπάτη όσων την εμπιστεύτηκαν. Όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ξεχάστηκαν και τη θέση τους πήρε η κλιμάκωση της βάρβαρης πολιτικής της τελευταίας διετίας με τη λήψη του πιο σκληρού πακέτου μέτρων από την αρχή της κρίσης.  Μέτρα υπερδιπλάσια απ’ αυτά του Φεβρουαρίου, ύψους επισήμως 11.8 δις – που στην πραγματικότητα θα ξεπεράσουν τα 15 δις – τα οποία βαθαίνουν την ύφεση, εκτοξεύουν την ανεργία και οδηγούν στην εξαθλίωση τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού.

Κύριοι άξονες αυτών των μέτρων, που ταιριάζουν σε κυβέρνηση διορισμένη από αποικιοκράτες, είναι οι νέες οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, οι νέες αυξήσεις φόρων, η πλήρης διάλυση του Δημόσιου τομέα, η ολοκληρωτική απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα που τον γυρίζει στον 19ο αιώνα, η περιστολή των κοινωνικών δαπανών, η κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας, η καταλήστευση των ασφαλιστικιών ταμείων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και τις κωμικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι το αργότερο στις αρχές του 2013 η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει νέα μέτρα ύψους τουλάχιστον 4.5 δις για να καλύψει τις τρύπες από την ύφεση που θα προκληθεί από τα τωρινά μέτρα. Λένε ακόμη πόσο απαραίτητη για τη χώρα είναι η λήψη της επόμενης δόσης των 31.5 δις, αποσιωπώντας ότι όλα τα χρήματα θα επιστρέψουν στους δανειστές. Η πολιτική λοιπόν που ακολουθείται δεν είναι μόνο κοινωνικά καταστροφική και ακραία υπέρ του κεφαλαίου, αλλά και εντελώς αναποτελεσματική ως προς τους στόχους τους οποίους υποτίθεται ότι επιδιώκει.

Αυτή τη στιγμή η ύφεση της 5ετίας ξεπερνά αθροιστικά το 21%, φτάνοντας παγκοσμίως σε πρωτοφανή επίπεδα, η επίσημη ανεργία βρίσκεται στο 24.4%, ενώ η πραγματική  αγγίζει το 28%, η μέση πτώση της αγοραστικής δύναμης του πληθυσμού κυμαίνεται στο 45%, γυρνώντας μας στα επίπεδα του 1978, ενώ η λαϊκή αποταμίευση εξανεμίζεται, με το 81.5% των καταθετών να διαθέτουν λιγότερα από 2000 €. Ακόμη, η κατακόρυφη αύξηση των λουκέτων, η μη αποπληρωμή του 20% των δανείων και η γενικευμένη αποβιομηχάνιση, εγκαθιδρύουν συνθήκες ασφυξίας στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας. Όλα αυτά κάνουν αδύνατη την ανάπτυξη, μεγαλώνουν τα ελλείματα και αυξάνουν το δημόσιο χρέος. Ούτε ένας από τους στόχους της οικονομικής πολιτικής δε μπορεί να επιτευχθεί και η Ελλάδα για να μείνει στην Ε.Ε πλησιάζει όλο και περισσότερο στην Αφρική. Η κρίση αρθρώνεται πλέον σε εκατομμύρια ατομικές και οικογενειακές τραγωδίες, αφού η επέλαση της φτώχειας και η κατάρρευση κάθε είδους κοινωνικών υποδομών και κοινωνικής προστασίας μετατρέπει την καθημερινότητα του λαού σε κόλαση, οδηγώντας τη χώρα σε μία βαθιά ανθρωπιστική κρίση.

Ούτε όμως οι διεθνείς εξελίξεις αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Με την ανεργία να καλπάζει στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 25 χρόνων (11.2% στην Ε.Ε), τις χώρες του Νότου να μπαίνουν η μία μετά την άλλη σε κάποιου είδους μνημόνιο, την ύφεση να απειλεί το σύνολο της Ευρωζώνης (0.5% ύφεση φέτος) και το δημόσιο χρέος να ξεπερνά το 95% του συνολικού ΑΕΠ, γίνεται σαφές ότι η κρίση δεν οφείλεται σε δυσλειτουργίες του συστήματος, κατά πόσο μάλλον στους τεμπέληδες εργαζόμενους, στον δήθεν διογκωμένο δημόσιο τομέα. Η κρίση είναι συστημική, διαρθρωτική και δομική και συνδέεται με την παρούσα φάση ανάπτυξης του καπιταλισμού, και ειδικότερα, με την ολοκληρωτική μετακίνηση προς τον παρασιτισμό και την ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου πέρα από κάθε άλλο ιστορικό προηγούμενο. Το ξεπέρασμά της είναι προφανώς αδύνατο όσο η πραγματική οικονομία θυσιάζεται προς όφελος των τοκογλύφων.

Μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, άμεσο καθήκον μας είναι ο αγώνας για την πτώση και αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης από το λαϊκό κίνημα. Παράλληλα, είναι απαραίτητος ο συντονισμός όλων των συλλογικοτήτων και κοινωνικών κινημάτων με στόχο την οικοδόμηση δικτύων αλληλεγγύης που θα αποτρέψουν την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου του εργαζόμενου και του άνεργου λαού. Δίνουμε τη μάχη για την παροχή τροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους, για να μην κλείσει κανένα σχολείο και κανένα νοσοκομείο στην περιοχή μας, για να λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί, για να μη χάσει κανένας φτωχός δανειολήπτης το σπίτι του, για να οργανωθεί η άρνηση πληρωμής των ληστρικών χαρατσιών, για να τσακιστούν οι φασιστικές συμμορίες, που αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει, να διασπάσει και τελικά να διαλύσει το λαϊκό κίνημα.

Θα αγωνιστούμε ώστε να συγκλίνουν όλα τα ρυάκια της αντίστασης σε μία μεγάλη γενική πολιτική απεργία, παλεύοντας για τη διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τον εργατικό έλεγχο στον ιδιωτικό τομέα, και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που κλείνουν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσω της αλλαγής οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης και το πέρασμα των μέσων παραγωγής στους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου, τους εργαζόμενους.

Ως Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έχουμε πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουμε το επόμενο διάστημα, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη μεγάλη συμμετοχή των ενεργών πολιτών της πόλης μας. Απέναντι στην πιο αδύναμη και κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, η Λαϊκή συνέλευση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τρόπο οικοδόμησης θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης, δύναμη παρέμβασης σε μια σειρά από τοπικά ζητήματα, κύτταρο αυτοοργάνωσης, συλλογικής συνειδητοποίησης και αντίστασης. Γι’ αυτό και σας καλούμε να την ενισχύσετε με την συμμετοχή σας γιατί ο αγώνας μας είναι κοινός.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ    19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: