Ένας χρόνος λαϊκής συνέλευσης – ένας χρόνος αγώνα, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης

Την Παρασκευή 29 Ιούνη στις 19.30 συζητάμε τα επόμενα βήματά μας και οργανώνουμε τη δράση μας στη νέα περίοδο

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που μια χούφτα άνθρωποι στην περιοχή μας αυθόρμητα, δειλά, μουδιασμένα στην αρχή, κάτω όμως από την πίεση των μέτρων του μνημονίου νιώσαμε την ανάγκη να βρεθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο για να αντισταθούμε στα σχέδιά τους, για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, για να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση.

‘Ενας χρόνος Λαϊκής συνέλευσης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Ένας χρόνος αυτοοργάνωσης, λαϊκής συμμετοχής, και η αρχική χούφτα έγινε δεκάδες και εκατοντάδες συμπολίτες μας, ένας χρόνος αυτενέργειας, δράσης για τα γενικότερα, αλλά και ειδικά προβλήματα της περιοχής μας, ένας χρόνος αγώνα, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης.

Ένας χρόνος καθόλου εύκολος. Είχαμε να αντιπαλέψουμε όχι μόνο τα βάρβαρα μέτρα που μας επέβαλαν, όχι μόνο τη συρρίκνωση της ζωής μας και των παιδιών μας, αλλά και το φόβο που διαρκώς μας καλλιεργούσαν και μας καλλιεργούν με διάφορα πλαστά και εκβιαστικά διλήμματα. Και όλα αυτά τα επέβαλαν με τους πιο άγριους κατασταλτικούς μηχανισμούς που είχαν στη διάθεσή τους. 

Σε όλα αυτά απαντήσαμε με δράσεις, με οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, με συνεχείς παρεμβάσεις για να παραμείνει ανοιχτό το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, με προσφορά νομικής προστασίας για τους αδυνατούντες να πληρώσουν τα δάνειά τους, με την έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης στους απεργούς  Χαλυβουργούς, με την ανάπτυξη οργανωμένης αλληλεγγύης και παροχή τροφίμων σε ανήμπορους συμπολίτες μας, με παρεμβάσεις για τη μη συρρίκνωση των σχολείων της περιοχής μας, για να δοθούν βιβλία στους μαθητές.

Απαντήσαμε με οργάνωση δεκάδων δράσεων, εκδηλώσεων, συνελεύσεων για την ανάλυση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, για τα ζητήματα της παιδείας, των γερμανικών αποζημιώσεων με ομιλία του Μανώλη Γλέζου. Απαντήσαμε με την οργανωμένη συμμετοχή μας σε όλες τις κεντρικές κινητοποιήσεις, εργατικές πορείες, στα καλέσματα της πλατείας Συντάγματος, με πορείες στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, με παραστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, με παρμβάσεις διεκδικητικές την 28η Οκτωβρίου, στις 25 Μάρτη και την Πρωτομαγιά, με τη συμπαράστασή μας σε δράσεις άλλων γειτονικών συνελεύσεων. Απαντήσαμε με το μοίρασμα ενημερωτικού υλικού σε σχολεία και σε εκατοντάδες συμπολίτες μας. Απαντήσαμε με κινηματογραφικές προβολές, με λαϊκά γλέντια. Αναδείξαμε τέλος ότι το δηλητήριο του φασισμού είναι εξίσου επικίνδυνο για τους ντόπιους και τους μετανάστες εργαζόμενους, οργανώνοντας μια σειρά δράσεων στην περιοχή μας.

Στην αγωνιστική πορεία μας αυτό το χρόνο κάναμε και λάθη, είχαμε δράσεις όχι πάντα επιτυχημένες, μπορούσαμε να κάνουμε και περισσότερα. Όμως το ηχηρό συμπέρασμα είναι ένα: ότι μόνο η οργανωμένη αντίσταση φέρνει αποτέλεσμα. Και ότι καταφέραμε βασίστηκε στην επιμονή, την πίστη, μα κυρίως, τη συμμετοχή και τη στήριξη των συμπολιτών μας.

Φιλαδελφιώτες–ισσες, Χαλκηδιώτες-ισσες

δύο εκλογικές μάχες έλαβαν χώρα αυτή τη χρονιά, και στις δύο συγκρούστηκαν κυριολεκτικά δύο διαφορετικοί κόσμοι. Από τη μία ο λαός της αντίστασης, της ελπίδας, που αψηφούσε τους εκβιασμούς και τον τρόμο περί επιστροφής στη “λίθινη εποχή”. Από την άλλη το κομμάτι του λαού μας, που, υπό το κράτος του τρόμου, που με συγκλονιστικές ωμές παρεμβάσεις των Μερκελ, Ολάντ, Ομπάμα, Λαγκάρντ, και όλων αυτών των διεθνών “λήσταρχων”,  υπέκυψε στα σχέδιά τους. Έτσι έχουμε τώρα τη νέα δοτή δεξιά κυβέρνηση, τη νέα τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, που ήδη η προεκλογική “επαναδιαπραγμάτευση” του μνημονίου πήγε περίπατο, οι προεκλογικές αντιστασιακές κορώνες του τύπου “θα συνδιαλλαγούμε ισότιμα με τους εταίρους μας στην Ε.Ε για την ανάπτυξη”, έγιναν μετεκλογικά “θα τηρήσουμε στο ακέραιο τις υπογραφές μας και τις διεθνείς συμβάσεις μας”.

Κοντολογίς λοιπόν, το μνημόνιο είναι εδώ, μαζί με τις δανειακές συμβάσεις της υποτέλειας και της κοινωνικής καταστροφής. Εδώ λοιπόν είναι και ο ταπεινωμένος ελληνικός λαός, με τη φτώχεια και την ανεργία, με τις φεουδαρχικές συνθήκες εργασίας, με την καταστροφή του πολιτισμικού του χώρου, με τις καθημερινές αυτοκτονίες, με το κλείσιμο σχολείων, με τις στρατιές άνεργων νεολαίων που αναζητούν εργασία στα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού, με την έλλειψη φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και με το φίδι πια να έχει βγει από το αυγό και να βρίσκεται στους δρόμους χτυπώντας μετανάστες και αγωνιστές του κινήματος αντίστασης.

Όμως εδώ είναι και ο λαός που με το ηχηρό του μήνυμα στις εκλογές χαμογελάει με ελπίδα σφίγγοντας ξανά τις γροθιές του και ετοιμάζεται να ξαναβγεί στους δρόμους, γιατί πιστεύει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, ότι τίποτα δεν παραχωρείται, αλλά μόνο με αγώνες κατακτιέται. Γιατί στο όνομα των περασμένων, των σημερινών και αυριανών γενεών θα φτιάξει μία Ελλάδα απαλλαγμένη από “προστάτες”, ελεύθερη, με οικονομική ευημερία και δημοκρατία, απαλλαγμένη από την ανισότητα και την εκμετάλλευση.

Φιλαδελφιώτες–ισσες, Χαλκηδιώτες-ισσες,

Στην κρίση που επελαύνει, στη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν η μόνη απάντηση είναι η αντίσταση και η οργάνωση για την ανατροπή.

Εδώ και τώρα πρέπει να συμβάλουμε στη  δημιουργία ενός παλλαϊκού ενιαίου μετώπου άμυνας στη φτώχεια, μέσω της οικοδόμησης ενός δικτύου θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης: συσσιτίων, οργανωμένης άρνησης πληρωμής χαρατσιών, προσπάθειας οργάνωσης γενικής πολιτικής απεργίας, προσπάθειας αποφυγής των κατασχέσεων για όσους αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, μάχη για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και κανένα σχολείο,  οικοδόμησης δικτύων νομικής προστασίας για όσους πλήττονται από τους αντεργατικούς νόμους, μποϊκοτάζ και αγώνας εναντίον των επιχειρήσεων που συνάπτουν ατομικές συμβάσεις, ενίσχυση των λαϊκών συνελεύσεων, άμυνα στη βαρβαρότητα που υφίστανται έλληνες και μετανάστες, σύγκρουση με τις φασιστικές συμμορίες, που εκμεταλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για να στρέψουν τους φτωχούς ενάντια στους πιο κάτω από αυτούς, λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι των αφεντικών.

Ελάτε στη Λαϊκή Συνέλευση να συζητήσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα μας, να οργανώσουμε τη δράση μας.

Αν όλοι μας ενωθούμε με πραγματική πίστη σ’ αυτό που κάνουμε, τότε κάθε λόγος, κάθε δράση μας θα επιδρά σαν οξύ στα σχέδια τους από τη μια, αλλά και σα βάλσαμο στα προβλήματα μας από την άλλη.

Όλοι και όλες στη λαϊκή συνέλευση την Παρασκευή 29 Ιούνη στις 19.30 στην πλατεία Πατριάρχου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: