Οδηγίες για να μην κόψουν οι εργολάβοι της ΔΕΗ το ρεύμα σε κανένα σπίτι

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή και

Δεν επιτρέπουμε σε κανένα συνεργείο Εργολάβου της ΔΕΗ, να μπει σε ιδιωτικό χώρο και να κόψει το ρεύμα. Εάν βρεθούμε αντιμέτωποι με συνεργεία πρέπει να γνωρίζουμε τα παρακάτω:

1.    Ο Μετρητής της ΔΕΗ είναι ιδιοκτησία της Εταιρίας (ΔΕΗ). Όμως, ο χώρος εγκατάστασης του μετρητή (το κουτί), η πρόσβαση (ο χώρος) της πολυκατοικίας ή της μονοκατοικίας μέχρι τον μετρητή, είναι ατομική μας ιδιοκτησία !!!
Κανείς δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να τα παραβιάσει χωρίς τη δική μας άδεια. Δηλαδή, οποιοσδήποτε υπάλληλος συνεργείου είναι υποχρεωμένος να ζητήσει την άδεια μας για να εισέλθει και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει εάν δεν του το επιτρέψουμε. Ομοίως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παραβιάσει κλειδωμένο κουτί που περιέχει το μετρητή του ρεύματος.

Συνεπώς οι πρώτες δύο άμεσες ενέργειες που κάνουμε είναι

α.) Κλειδώνουμε το κουτί με ένα γερό λουκέτο και
β.) Δεν επιτρέπουμε σε κανένα υπάλληλο συνεργείου να μπει στον προαύλιο χώρο ή στο κτίριο. Για αυτό το λόγο όταν χτυπάει το κουδούνι ρωτάμε πρώτα ποιος είναι.

2.    Η αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρέμβει εάν κληθεί από το συνεργείο που ήρθε να μας κόψει το ρεύμα, εκτός και εάν ο υπάλληλος τους καλέσει καταγγέλλοντας ρευματοκλοπή. Σε αυτή την περίπτωση εξηγούμε στους αστυνομικούς ότι εάν συντρέχουν οι συγκεκριμένοι λόγοι που ισχυρίζεται ο υπάλληλος, η ΔΕΗ μπορεί να μας μηνύσει κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και οποιοσδήποτε άλλος δεν έχει καμία αρμοδιότητα και κανένα δικαίωμα, εκτός και εάν ο συγκεκριμένος υπάλληλος κατέχει αντίστοιχη εξουσιοδότηση της εταιρίας (που δεν θα έχει) για να προχωρήσει σε αυτή την διαδικασία.

3.    Εάν παρόλα αυτά προσπαθήσουν να μας κόψουν το ρεύμα, το πρώτο που κάνουμε είναι

α.) Ειδοποιούμε αμέσως τηλεφωνικά τη Λαϊκή Συνέλευση (Τηλ. 6944 026982)
β.) Χτυπάμε τα κουδούνια της πολυκατοικίας ή της γειτονιάς και καλούμε όλους τους γείτονες να εμποδίσουμε τα συνεργεία να προχωρήσουν στη διακοπή του ρεύματος.
γ.)  Μη φοβάστε. Ακόμη και να καταφέρουν να μας κόψουν το ρεύμα μπορούμε αμέσως    να το επανασυνδέσουμε μαζί με τους τεχνικούς της Λαϊκής Συνέλευσης Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και τα συνεργεία του Δήμου.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.

ΌΜΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ.

Λαϊκή Συνέλευση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
Τηλέφωνο: 6944 026982
Κοινωνικό κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης – Δεκελείας 116, δίπλα στα ΕΛΤΑ
www.syneleysi.wordpress.com

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΡΓΕΙ ΠΛΕΩΝ ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ.ΝΤΡΕΠΩΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ.ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΥΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: