Ενημέρωση και αποφάσεις Λαϊκής συνέλευσης 14 Δεκέμβρη

Η Λαϊκή συνέλευση της Τετάρτης 14 Δεκέμβρη είχε ως κύριο θέμα συζήτησης την υποβάθμιση της Δημόσιας υγείας στην εποχή του μνημονίου και της κρίσης. Στα πλαίσια αυτά δύο προσκεκλημένοι γιατροί μας ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας: Η πρώτη για τραγικές συνέπειες του μνημονίου στην υγεία των ανθρώπων, που συνοδεύεται με τη διάλυση των δημόσιων παροχών υγείας, και ο δεύτερος για το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης και της Διοίκησης του Νοσοκομείου να το οδηγήσουν σε μαρασμό.

Οι συνδημότες που μίλησαν στη συνέχεια αναφέρθηκαν εν γένει στο συνολικό κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο, αναδεικνύοντας τη σφοδρή επίθεση που δέχονται αυτή τη στιγμή η υγεία, η εργασία, η κοινωνική ασφάλιση και  η παιδεία και την ανάγκη να δώσουμε ένα συνολικό πολιτικό και κοινωνικό αγώνα για την υπεράσπισή τους. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και μέλη της Λαϊκής συνέλευσης Πατησίων, όπου μας έγινε ενημέρωση για τη δράση τους (χαράτσια, νοσοκομείο) και μας απηύθυναν πρόσκληση για τη συζήτηση το σαββάτο 17/12 στα Άνω Πατήσια. Έγινε επίσης ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα για το χαράτσι της ΔΕΗ και την ανάγκη επαγρύπνησης ώστε να μην κοπεί σε κανένα συμπολίτη το ρεύμα, καθώς και ενημέρωση για την απεργία στη Χαλυβουργία Ελλάδος. Στη συνέχεια αναγνώστηκε από νέους της συνέλευσης ένα κείμενο για τη νεολαία, ενώ τέλος περάσαμε στη διαδικασία των προτάσεων, όπου αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Ο συντονισμός της δράσης της συνέλευσης για την υπεράσπιση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων (πρώην Παπάδων) με τη συνέλευση των Πατησίων και το σωματείο του νοσοκομείου. Η πρότασή μας είναι να κλείσουμε μία μέρα την ερχόμενη εβδομάδα το ταμίο του Νοσοκομείου ώστε να μην εισπράττεται το 5ευρω της επίσκεψης από τους ασθενείς. Η ακριβής μέρα και το περιεχόμενο της δράσης έμεινε ανοιχτό μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα, όπου και θα γίνει συντονιστικό προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εικόνα των δράσεων που προτείνει η συνέλευση των Πατησίων και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.
  • Η συνέχιση της συλλογής οικονομικής ενίσχυσης και οποιασδήποτε άλλης βοήθειας (τρόφιμα, σχολικά είδη κ.α) για τους απεργούς Χαλυβουργούς και η διοργάνωση συλλογικής επίσκεψης της Λαϊκής συνέλευσης την άλλη εβδομάδα προκειμένου να τους παραδώσουμε την ενίσχυση. Η ακριβής ημερομηνία θα αποφασιστεί και αυτή στο συντονιστικό της Παρασκευής στις 18.00 και θα ανακοινωθεί.
  • Η διοργάνωση λαϊκού  ρεβεγιόν την παραμονή των Χριστουγέννων στο Κοινωνικό κέντρο αγώνα και αλληλεγγύης.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: