Αν η γενιά μας δε μοιραστεί τον αγώνα, θα μοιραστεί την ήττα

(κείμενο νέων στη Λαϊκή συνέλευση της 14 Δεκέμβρη)

Η ανάγκη κάθε άνθρωπος να είναι δίπλα στον άλλον, η ανάγκη κάθε νέος να νιώσει κάποιον άλλον νέο στο πλάι του είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Είμαστε μια νέα γενιά που δέχεται συνεχόμενα χτυπήματα απ’ όλες τις πλευρές. Μαθητές, φοιτητές και νέοι έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε μέρα και μία πρόκληση. Μία πρόκληση την οποία δεν την επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι. Αντίθετα μας την επιβάλουν αυτοί που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι και υπηρέτες του ελληνικού λαού αλλά κάπου στη διαδρομή από υπηρέτες του λαού μετατράπηκαν σε αφεντικά και απόλυτοι εξουσιαστές.

Ειδικότερα, είναι γεγονός ότι οι μαθητές ξεκίνησαν και συνεχίζουν τη σχολική χρονιά χωρίς βιβλία. Όχι μόνο δε γίνεται τίποτα γι αυτό, αλλά αντιδράσεις μαθητών αμφισβητούνται και τιμωρούνται! Τα παραδείγματα είναι πολλά.
Όσα λύκεια έκαναν κατάληψη αντιδρώντας στην άθλια και άδικη μεταχείριση του συστήματος τούς απαγορεύτηκε να παρελάσουν στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Αλλά η ντροπή αυτών που εκπροσωπούν τους θεσμούς δεν σταματάει εκεί. Πιο συγκεκριμένα, όταν το 2ο Γυμνάσιο της Ν.Φιλαδέλφειας πραγματοποίησε εκδρομή στη Βουλή ένας μαθητής μούτζωσε τη Βουλή με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το σχολείο.
Όποιο στόχο κι αν είχε η συγκεκριμένη κίνηση το γεγονός ότι ένα παιδί αποβλήθηκε αντί να γίνει συζήτηση στο σχολείο και να υπάρξει προβληματισμός πάνω στο θέμα αποτελεί στέρηση της ελευθερίας του »εκφράζεσθαι». Παράλληλα, δείχνει την ανικανότητα ορισμένων ανθρώπων να λειτουργήσουν ως ορθοί παιδαγωγοί αφού στην ουσία ενστερνίζονται και παίζουν μονάχα το ρόλο της αυθεντίας. Το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: »Μπορούν οι καθηγητές που απέβαλλαν το εν λόγω παιδί να δικαιολογήσουν την πράξη τους?» Και η ερώτηση αυτή θα γίνει στο διευθυντή του σχολείου!

Πέρα, όμως, από τα πλαίσια της τοπικής μας κοινωνίας και των σχολείων γενικότερα, η μάχη που έχουν ξεκινήσει κυβέρνηση-ΕΚΤ-ΔΝΤ ενάντια στους πολίτες δε θα μπορούσε να μην έχει στόχο τα πανεπιστήμια.
Τα πανεπιστήμια που οραματίζονται είναι επιχειρήσεις όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν μάνατζερ και ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι πανεπιστήμια όπου οι φοιτητές θα πληρώνουν δίδακτρα και βιβλία. Είναι πανεπιστήμια στα οποία οι φοιτητές θα είναι παθητικοί δέκτες και άβουλα πιόνια. Είναι πανεπιστήμια που θα αποτελούν κάθε άλλο παρά κέντρα διανόησης και ελεύθερης έκφρασης ιδεών. Προκειμένου, όμως, να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω έπρεπε πρωτίστως να καταστείλουν τις αντιδράσεις των φοιτητών καταργώντας το ΆΣΥΛΟ. Και έτσι ακριβώς έγινε!

Η επίθεση απέναντι στους νέους δε σταματά εδώ. Αντιθέτως συνεχίζεται κι εξαπλώνεται με τη λήψη νέων σάπιων μέτρων, τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της ανεργίας. (όταν η ανεργία στους νέους φτάνει ήδη στο 40%!). Ακόμη, ο μισθός των νέων κάτω των 25 ετών μειώνεται κάτω από 500 ευρώ, εισάγοντας ελαστικά ωράρια εργασίας και νομιμοποιώντας την εκμετάλλευση! Με αυτό τον τρόπο μετατρέπουν την εργασία από δικαίωμα σε πολυτέλεια!

Απέναντι σε όλα αυτά η απάντηση που τους δίνουμε είναι ξεκάθαρη:

-ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ.
-ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Πρέπει επιτέλους ως νέοι να πάμε ένα βήμα μπροστά σήμερα για να μπορούμε αύριο να παραμείνουμε όρθιοι.

-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ (κανένα κλείσιμο νοσοκομείων).
-ΚΑΜΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ!

Η μάχη που θα δώσουμε δεν είναι εύκολη αλλά όλοι μαζί μπορούμε. Μόνο τότε θα μιλήσουμε για νίκη, όταν θα διεκδικήσουμε όλοι μαζί. Κι ο νικητής είναι σίγουρο πως θα φανεί! Και μην ξεχνάμε: Μπορούν γιατί εμείς τους αφήνουμε, ανατρέπουμε όταν εμείς το θελήσουμε.

Κάθε Δευτέρα 21:00 σας καλούμε να συζητήσουμε και να δράσουμε μαζί σε θέματα που αφορούν την νεολαία.

Λαϊκή Συνέλευση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας
.

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. […] Στη συνέχεια αναγνώστηκε από νέους της συνέλευσης ένα κείμενο για τη νεολαία, ενώ τέλος περάσαμε στη διαδικασία των προτάσεων, όπου […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: