Αλληλεγγύη στους απεργούς στην Ελληνική Χαλυβουργία

Το παρακάτω ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας την Τετάρτη 30 Νοέμβρη, ενώ συγκεντρώθηκαν και 156 Ευρώ*, τα οποία θα δοθούν τις αμέσως επόμενες μέρες στους απεργούς στον Ασπρόπυργο (Θα υπάρξει ανακοίνωση).

Εδώ και ένα μήνα οι 400 εργάτες στην Ελληνική Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο βρίσκονται σε απεργία εξαιτίας των 34 απολύσεων που πραγματοποίησε η εργοδοσία σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Στόχος της είναι να τους αναγκάσει να δεχτούν την εκ περιτροπής εργασία ή τη μείωση του ωραρίου τους από 8ωρο σε 5ωρο, με μειώσεις μισθών που θα αγγίζουν το 35-40%, και αυτό μάλιστα τη στιγμή που η επιχείρηση είναι κερδοφόρα!!! Η εργοδοσία, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την πολιτική του ΣΕΒ και της μαύρης συγκυβέρνησης του μνημονίου, προσπαθεί να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να προβεί σε 180 ακόμα απολύσεις. Αυτό είναι το όραμα του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της τρόικα για τη «νέα Ελλάδα»: μισθοί Κίνας και μηδενικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους, κέρδη και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο».

Αυτήν την πολιτική αντιπαλεύουν με τον αγώνα τους από τις 31 Οκτώβρη οι 400 απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας, και γι’ αυτό αξίζει να τους δείξουμε τη μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη. Ως Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον ηρωικό αυτό αγώνα, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας. Στα πλαίσια αυτά καλούμε σε οικονομική ενίσχυση του αγώνα από τους συνδημότες μας και τα χρήματα τα οποία θα μαζευτούν θα τα δώσουμε στο απεργιακό ταμείο των εργατών σε επίσκεψή μας τις αμέσως επόμενες μέρες.

Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

*Επίσης για όποιον έχει τη δυνατότητα να στηρίξει οικονομικά τους απεργούς έχει δημιουργηθεί ένος λογαριασμός για απευθείας κατάθεση στο ταμείο τους:

Εθνική Τράπεζα Αριθ. Λογ/μου: 200/623301-52
IBAN: GR 40 0110 2000 0000 2006 2330 152

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. […] ψηφίσματος αλληλεγγύης στους απεργούς στην Ελληνική Χαλυβουργία και μάζεμα […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: