Κείμενο ομάδας αλληλεγγύης

 ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

     Ζήσαμε σ’ εποχές κατά τις οποίες οι έννοιες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας  υποβαθμίστηκαν, αλλοιώθηκαν, έχασαν το πραγματικό τους νόημα. Στη θέση τους  αναπτύχθηκαν κι επικράτησαν οι ιδέες της  προσωπικής  επιτυχίας, της  ατομικής ανέλιξης κι ευημερίας. Κλειστήκαμε  σε στενούς κύκλους, ο καθένας στον ιδιωτικό του κόσμο όπου προσπαθούσε      ν’ αντιμετωπίσει  μια πραγματικότητα που γινόταν όλο και πιο περίπλοκη, όλο και πιο σκληρή κι απαιτητική. Μέσα σε τούτη την απομόνωση μας βρήκε εγκλωβισμένους η κρίση. Τώρα, καθώς  επελαύνει η καταστροφική μανία ενός συστήματος  που σαρώνει τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας, είναι καιρός  ν’ αναθεωρήσουμε σε βάθος πολλές αντιλήψεις μας  και να επανανακαλύψουμε τις έννοιες της αλληλεγγύης και της ουσιαστικής επικοινωνίας  μεταξύ μας.

      Οι «Αγανακτισμένοι» Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, προσπαθώντας ν’ ανταποκριθούμε στις αγωνιώδεις  ανάγκες των ημερών που διανύουμε, αποφασίσαμε τη συγκρότηση ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Η ομάδα τούτη αποτελείται από  εμάς, εσάς, όλους  όσους  πληττόμεθα από την κρίση κι έχουμε συνειδητοποιήσει πως μόνο μέσα από την επικοινωνία και την αλληλοβοήθεια θ’αντισταθούμε στην εξαθλίωση και  την απόγνωση. Η ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ δεν είναι μια «φιλανθρωπική οργάνωση»  όπου κάποιοι λιγότερο ή περισσότερο «προνομιούχοι» θα παρέχουν ελεημοσύνη σ’ αναξιοπαθούντες. Είναι μια συλλογικότητα συνδημοτών που  όλοι έχουν πλέον καταστεί ή κινδυνεύουν άμεσα να καταστούν θύματα μιας πολιτικής και μιας προπαγάνδας τρόμου που στοχεύει να μας εξουθενώσει. Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, τους συνανθρώπους μας, τα παιδιά μας, να προσφέρουμε ο ένας στον άλλον κάθε δυνατή στήριξη και βοήθεια, όχι για να υποκαταστήσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες που καταρρέουν αλλά για να καταφέρουμε να κρατηθούμε όρθιοι, να μην αδρανοποιηθούμε, να καταφέρουμε ν’ αγωνιστούμε για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας.

         Οι τομείς όπου μπορεί και σκοπεύει να δράσει η ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ είναι  πολλοί:

 • ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ-ΝΕΡΟΥ

        Για κανέναν λόγο και για κανένα Χαράτσι δεν πρέπει νοικοκυριά εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, εν μέσω της κρίσης να στερηθούν τα βασικά αγαθά του ηλεκτρισμού και του νερού. Μόνο συλλογικά μπορούμε με ασφάλεια να εμποδίσουμε κάτι τέτοιο.

 • ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ

       Οι τράπεζες πρέπει να μας βρουν μπροστά τους σε κάθε περίπτωση που θα επιχειρήσουν να βγάλουν ανθρώπους στο δρόμο.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

        Όλα τα παραπάνω θέματα αλλά και άλλα που αφορούν απολύσεις εργαζομένων κλπ. θα υποστηρίζονται από νομικούς της περιοχής μας.

 • ΠΑΡΟΧΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ

       Η πείνα κι η στέρηση δεν πρέπει ν’ αφήσουμε να ντροπιάσουν την κοινωνία μας. ’Όλοι μαζί μπορούμε να το αποτρέψουμε.

 • ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

       Η φετινή σχολική χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για γονείς και μαθητές. Με κάθε τρόπο οφείλουμε να τους συμπαρασταθούμε. Αναμένουμε το δίκτυο εθελοντών δασκάλων και καθηγητών ν’ αναπτυχθεί.

      Ο παραπάνω κατάλογος μπορεί να επεκταθεί με ιδέες και προτάσεις όλων μας στη συνέλευση Αγανακτισμένων που θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στην Πλατεία Πατριάρχου. Κάθε συνδημότης μας που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα, καλείται να το ανακοινώνει στη συνέλευση ώστε να κινητοποιούμεθα για τη στήριξή του.

Advertisements

3 Σχόλια

 1. […] κείμενο που περιγράφει το ρόλο και τα περιεχόμενα δράσ…, που ψηφίστηκε σε προηγούμενη […]

 2. […] κείμενο που περιγράφει το ρόλο και τα περιεχόμενα δράσ…, που ψηφίστηκε σε προηγούμενη […]

 3. καλές οι προτάσεις..και οι αποφάσεις αλλά πως υλοποιούνται.
  όπως και στη συνέλευση της πλατείας συντάγματος πολλά τα ψηφίσματα αλλά λίγη η συμμετοχή στην υλοποίησή τους.
  Κατά τη γνώμη μου αυτοί που ψηφίζουν πρέπει και να αναλαμβάνουν ευθύνες, αλλιώς επιστρέφουμε στον κοινοβουλευτισμό με τον χείριστο τρόπο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: