Αποφάσεις λαϊκής συνέλευσης Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας 22 Σεπτεμβρίου 2011

H Λαϊκή συνέλευση αγανακτισμένων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

  • Η λαϊκή συνέλευση από εδώ και στο εξής θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στην πλατεία Πατριάρχου στις 19.30, ώστε να διευκολύνονται να συμμετέχουν στη λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος όσοι-ες το επιθυμούν. Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.
  • Αντίστοιχα, το ανοιχτό συντονιστικό της λαϊκής συνέλευσης Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας μεταφέρεται την Παρασκευή. Αυτήν την Παρασκευή (23/9) το συντονιστικό θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πατριάρχου στις 17.30.
  • Εγκρίθηκε κείμενο που περιγράφει το ρόλο και τα περιεχόμενα δράσης της ομάδας αλληλεγγύης, που ψηφίστηκε σε προηγούμενη συνέλευση.
  • Η λαϊκή συνέλευση καλεί σε συμμετοχή στην “πανελλαδική μέρα ανυπακοής και αλληλεγγύης” που καλεί η συνέλευση της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 18.30 στο Σύνταγμα. Η οργάνωση της παρουσίας μας στο Σύνταγμα θα συζητηθεί την Παρασκευή 23/9 στις 17.30 στο ανοιχτό συντονιστικό.
  • Σε υλοποίηση απόφασης της προηγούμενης συνέλευσης (14 Σεπτέμβρη), κυκλοφόρησε κείμενο υπογραφών που απαιτεί από το ΔΣ την παραχώρηση δημοτικού χώρου για τη διεξαγωγή των λαϊκών συνελεύσεων το χειμώνα και τη στέγαση πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
  • Για το θέμα των “χαρατσιών” αποφασίστηκαν τα εξής:η λαϊκή συνέλευση αγανακτισμένων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας καλεί σε άρνηση πληρωμής της έκτακτης εισφοράς και του ΕΤΑΚ θεωρώντας το μέτρο άδικο και αντικοινωνικό. Καλούμε όλα τα σωματεία, συλλόγους και μαζικούς φορείς της πόλης μας να ενεργοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση και να προχωρήσουμε σε συντονισμό δράσεων.Αποφασίστηκε, ύστερα από πρόταση στη συνέλευση, να αποσταλεί επιστολή στους βουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) ζητώντας τους να κάνουν πράξη τη στήριξή τους στο κίνημα ανυπακοής στα χαράτσια και να αρνηθούν να πληρώσουν, παραιτούμενοι παράλληλα από τη βουλευτική τους ασυλία, ώστε να αντιμετωπίσουν τις νομικές συνέπειες όπως κάθε απλός πολίτης και ο φόρος που τους αναλογεί να δοθούν για τη νομική υποστήριξη των δράσεων ανυπακοής.
  • Αποφασίστηκε στο τέλος της επόμενης συνέλευσης να πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Οι λεπτομέρειές του θα κανονιστούν στο συντονιστικό της Παρασκευής.

Κατατέθηκαν ως προτάσεις, αλλά δεν συζητήθηκαν και δεν πάρθηκε καμία απόφαση:

  • το ψήφισμα προς το ΔΣ του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας με αντικείμενο τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, την εργασιακή εφεδρεία-απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων.
  • Η πρόταση που κατατέθηκε στην προηγούμενη συνέλευση και αφορούσε στην κατάρτιση λίστας βασικών πολιτικών αιτημάτων τέθηκε εκ νέου, με την προσθήκη να δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος στο μπλογκ για τη διευκόλυνση αυτής της συζήτησης, αλλά δε συζητήθηκε. Ως εκ τούτου παραπέμπεται στην επόμενη συνέλευση.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: