Πρόταση για ψήφισμα της Λαϊκής συνέλευσης προς το ΔΣ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας*

Ένα βαθύ σκοτάδι καλύπτει την ελληνική κοινωνία κοντά δύο χρόνια τώρα. Μια ανευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις πολλών δεκαετιών στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια και σε όλα τα δημόσια αγαθά, έχει εξαπολυθεί χωρίς τελειωμό αλλά και χωρίς διέξοδο από την κυβέρνηση, την τρόϊκα και την Ε.Ε. Αυτή η επίθεση κατέληξε κάθε μέρα όλο και περισσότερο να βαθαίνει στη δραματική μείωση των στοιχειωδών αγαθών του λαού μας, και όσο περνάει ο καιρός στην επιβίωση, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, της πλειοψηφίας των πολιτών.

Τα αντιλαϊκά μέτρα εκτός από τον κατάφωρα αντισυνταγματικό χαρακτήρα τους, την αδικία και την ανισότητα, την υποτέλεια προς τους πιστωτές, που τα χαρακτηρίζει, επιβάλλονται με αυταρχικότητα, με τη βίαιη καταστολή, όλων όσων ατιδρούν σε αυτά, με μαζικές συλλήψεις και απαγορεύσεις. Αφού πρώτα η κυβέρνηση χρησιμοποίησε όλα τα όπλα των επαγγελματιών της μαζικής ψυχολογίας του “όλοι μαζι τα φάγαμε”, “όλοι φταίμε”, “όλοι είμαστε συμμέτοχοι”, άρα και συνένοχοι, πέρασε στο όλοι μαζί θα υποφλερουμε και έτσι όλοι μαζί θα μετέχουμε στο θρίλερ της εξέλιξης. Έτσι όλοι μαζί και βράδυ Σαββάτου και Κυριακής πρέπει να περνάμε, αφήνοντας όλες τις καθημερινότητες μας, αγωνιώντας για τις δραματικές εξελίξεις στις διεθνείς χρηματαγορές, την άνοδο των spreads και των cds, να κρεμόμαστε από τα χείλη της κάθε Μέρκελ και Μπαρόζο, διότι απ’ ολ’ αυτά εξαρτάται πια η ζωή η δικιά μας και των παιδιών μας.

Θέλουν να είμαστε ένας λαός με μια μαζική κοινωνική μελαγχολία που σε συνδυασμό με την πιο βαριά τρομοκρατία, χειρότερη κι απο αυτή της Χούντας των Συνταγματαρχών, να είμαστε σε καθημερινή αναμονή και ανασφάλεια για το τι καινούριο θα μας ξημερώσει το αύριο, αποσπασμένοι από τις καθημερινές μικροχαρές και απολαύσεις που συνθέτουν αυτή τη ζωή, να προχωρά μόνος, βαρύς και αποξενωμένος, θολωμένος για το τι και ποιός πραγματικά φταίει.

Και ο χορός καλά κρατεί. Κι αφού αφήσαμε λιγό στην άκρη το “φταίνε οι μετανάστες” για την κατάντια μας, μια καινούρια προπαγάνδα έχει εξαπολυθεί από την κυβέρνηση για να κερδίσει αν όχι όλους τους εργαζόμενους άλλα έστω και μέρος τους, με στόχο να πετύχει την διάσπαση του συνόλου των εργαζομένων, ότι φταίνει οι δημόσιοι υπάλληλοι. Προσανατολίζοντας την συζήτηση αλλά και την ανάγκη επιβολής των μέτρων για την πληρωμή του “διογκωμένου” δημόσιου τομεά αφήνει απ΄έξω τις πραγματικές αιτίες της χρεωκοπίας. Φταίνε οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και όχι τα σκάνδαλα της SIEMENS, των γερμένων υποβρυχίων, τα άχρηστα ολυμπιακά έργα, τα δομημένα ομόλογα, τα Βατοπέδια, κ.α. κ.α. Και ουκ έστιν αριθμός. Φταίνει οι πολλοί Έλληνες δημόσιοι υπάλληλο, που με στοιχεία της Eurostat και της Ε.Ε., όταν στη Σουηδία είναι 30% του εργατικού δυναμικού, στη Δανία το 29%, στη Μ. Βρετανία μετά από τον οδοστρωτήρα της Θάτσερ είναι στο 17,8% και στην Ελλάδα είναι το 11,4%. Είναι 1 εκατομμύριο, που λέει ο Λοβέρδος, που στην πραγματικότητα με βάση την απογραφή του 2010 καταγράφησαν 768.009 δημόσιοι υπάλληλοι, που πραγματικά μόνιμοι είναι 625.738 διότι στο σύνολο είναι και αυτοί με σύμβαση έργου, αιρετοί κ.λ.π Στους τελευταίους συμπεριλαμβάνονται περίπου 160.000 ένστολοι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας και 13.000 παπάδες. Αφού λοιπόν ο παραπάνω αριθμός είναι διογκωμένος, χρειάζεται μείωση και κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών. Μείωση λοιπόν στους εκπαιδευτικούς, στους γιατρούς και νοσηλευτές, των υπαλλήλων της καθαριότητας, των σχολείων, των Πανεπιστημίων, των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, μείωση των Κέντρων Ψυχικής Υγείας. Έτσι απλά κι ωραία όλα αυτά τα κενά θα καλυφθούν από τις ιδιωτικές εταιρίες ντόπιες και ξένες. Αλλά και αν μπορεί πολλά να προσάψει στους δημοσίους υπαλλήλους, ότι συχνά ταλαιπωρείται από μερικούς, ότι μερικοί είναι ασυνεπείς, η λύση δεν είναι στην απόλυση τους, αλλά στον έλεγχο και στο σεβασμό του στον πολίτη. Η λύση δεν είναι ξεπούλημα του δημοσίου, αλλά στη διεύρυνση του προς τομείς και υπηρεσίες σύγχρονες προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του ελληνικού λαού που στο κάτω κάτω σ’αυτούς ανήκει.

Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής μας, των αιρετών δηλαδή αντιπροσώπων των Φιαλαδελφειωτών και Χαλκηδονιωτών, να μην συμμετάσχει σ’ αυτό το αυταρχικό και αντικοινωνικό μέτρο της κατ΄ευφημισμόν “εργασιακής εφεδρείας, ουσιαστικά όμως απόλυσης.

• Κανένας υπάλληλος μόνιμος ή έκτακτος του δήμου μας να μην απολυθεί
• Καμία υπηρεσία του Δήμου να μην κλείσει
• Να λειτουργήσουν όλα τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου
• Να εμποδίσει ο Δήμος την ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα βασικών χώρων του Δήμου μας.

Όλα αυτά να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών του Δήμου. Ο Δήμος σαν αρχή άμεσα αιρετή και πιο κοντά στους δημότες του να σταθεί δίπλα τους στα νέα χαράτσια που έρχονται, στη διακοπή βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ. με όλους τους τρόπους.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ

*το κείμενο αυτό είχε προετοιμαστεί απο μέλος του ανοιχτού συντονιστικού, διαβάστηκε στη συνέλευση της Τετάρτης 21 Σεπτέμβρη, αλλά δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

Advertisements

2 Σχόλια

  1. […] το ψήφισμα προς το ΔΣ του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας με αντικείμενο τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, την εργασιακή εφεδρεία-απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων. […]

  2. […] το ψήφισμα προς το ΔΣ του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας με αντικείμενο τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, την εργασιακή εφεδρεία-απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: