Πανελλαδικός Απολογισμός στο Σύνταγμα – πρακτικά Σαββάτου 9 Ιούλη

Ξεκίνησε το Σάββατο η πανελλαδική συνάντηση του κινήματος των πλατειών. Τριάντα τέσσερις Λαϊκές Συνελεύσεις παρουσίασαν στην Πλατεία Συντάγματος απολογισμούς και προτάσεις. Την Κυριακή η διαδικασία συνεχίζεται, όπου όλοι μαζί από κοινού θα θέσουμε τους επόμενους στόχους και τις μορφές του κινήματος.

Αγία Παρασκευή
Η λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Αγ. Παρασκευής ξεκίνησε μια βδομάδα μετά τη δημιουργία της Συνέλευσης στο Σύνταγμα. Έκτοτε, συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα και πρόσφατα οριστικοποιήθηκε η Συνέλευσή μας ως προς τον τόπο και το χρόνο: Συνεδριάζουμε κάθε Πέμπτη στις 8μμ στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας. Επίσης κάθε Κυριακή στις 7μμ έχουμε προσυγκέντρωση στην πλατεία και πορεία στο Νομισματοκοπείο ή στο μετρό στο Σύνταγμα. Η προσέλευση στη Συνέλευση μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική (25 με 45 άτομα κάθε φορά) ωστόσο είναι μικρός ο αριθμός των φίλων που συμμετέχουν ανελλιπώς. Εκτιμάται ότι 80 -100 φίλες και φίλοι έχουν περάσει έστω και μία φορά από τις συνελεύσεις της πλατείας ως σήμερα. Η ηλικιακή σύνθεση των συμμετεχόντων είναι ευρύτατη, από μαθητές εως υπερήλικες. Στις συνελεύσεις γίνεται αναφορά πάνω στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, διαβάζονται ανακοινώσεις της πλατείας Συντάγματος και συναποφασίζονται δράσεις στην πόλη μας ή στην Αθήνα. Συνήθης τρόπος προπαγάνδισης της Λαϊκής Συνέλευσης ή του Συντάγματος είναι η περιοδεία συναγωνιστριών και συναγωνιστών σε κεντρικά σημεία της πόλης μας με ντουντούκα και παράλληλο μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, κυρίως ανατύπωση του υλικού της πλατείας Συντάγματος.

Συμμετέχουμε σε όλες τις πορείες με πανό της συνέλευσής μας. Η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις του Ευαγγελισμού και στο Σύνταγμα κρίνεται θετική και παρά τα χτυπήματα που δέχτηκαν από τις δυνάμεις καταστολής δεν εγκαταλείψαμε τον αγώνα είτε στην πλατεία είτε στους γύρω δρόμους. Όλοι και όλες οι συναγωνιστές βλέπουν θετικά και αισιόδοξα το κίνημα των πλατειών ενώ ευνοϊκή είναι και η ανταπόκριση των συμπολιτών μας ακόμα και αν διστάζουν προς το παρόν να μπουν στις συνελεύσεις μας. Για τις επόμενες μέρες δύο είναι κυρίως τα θέματα που θα μας απασχολήσουν: Για την Τρίτη 12 Ιούλη υπάρχει κάλεσμα κυρίως για γονείς με μικρά παιδιά και εργαζόμενους στους δημοτικούς σταθμούς ενόψει κλεισίματος κάποιων σταθμών, απολύσεων εργαζομένων και εντατικοποίησης της δουλειάς όσων παραμείνουν. Παράλληλα πολλά παιδάκια θα μείνουν “ακάλυπτα” με την καινούργια χρονιά και όσων οι γονείς “εξυπηρετηθούν” τους ζητείται να καταβάλουν αυξημένα τροφεία ενώ οι παροχές σε υπηρεσίες χειροτερεύουν. Την Πέμπτη 14 Ιούλη θα επιχειρήσουμε να δούμε τα μέτρα της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και ελπίζουμε ότι μέσα στον Ιούλη θα ασχοληθούμε αναλυτικά με τα ζητήματα της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες.

Στόχος είναι να διατηρηθεί ζωντανό το κίνημα των πλατειών όλο το καλοκαίρι και είναι βέβαιο ότι το Σεπτέμβρη θα μπορούμε να μιλάμε για πιο πυκνές και ώριμες δράσεις.

Αγρίνιο
“ Η κραυγή των φτωχών δεν είναι πάντα δίκαιη, αλλά αν δεν την έχεις ακούσει, δεν θα καταλάβεις ποτέ τι σημαίνει δικαιοσύνη.” Χάουαρντ Ζιν

Το κράξιμο των βουλευτών του μνημονίου σε διάφορες πόλεις βαπτίζεται τραμπουκισμός και φασίζουσα συμπεριφορά. Χωρίς να αμφισβητούμε λάθη τακτικής από την πλευρά του κινήματός μας υποστηρίζουμε ότι το υπόστρωμα αυτών των εκδηλώσεων είναι:

α. Η μετατροπή των κομμάτων σε μηχανισμούς ανάδειξης της οικονομικής ελίτ έξω και ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας

β. Η ανοικτή υπονόμευση από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ όλων των κινητοποιήσεων όπως της τελευταίας 48ωρης

γ. Η πολιτική της κοινοβουλευτικής αριστεράς να αντιμετωπίζει τους αγώνες ακόμα και αυτούς που η ίδια οργανώνει με κριτήριο όχι την απόκρουση των μέτρων εδώ και τώρα, αλλά το εκλογικό πολιτικό κόστος του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.

Όπως είπε ο Πρετεντέρης στις 30/6 “ εντάξει, αν δεν περάσει από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο να μην περάσει. Αλλά να μην περάσει από το πεζοδρόμιο, αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα.”

Η επίθεση στο Συριζα ως υποκινητή των κινητοποιήσεων ή στο ΚΚΕ ότι οι κρατικοποιήσεις θα μας κάνουν Αλβανία του Χότζα κτλ έχουν ένα και μόνο στόχο.

Να εμποδίσει τη συνάντηση του μεγαλειώδους κινήματος των αγανακτισμένων με τις όποιες οργανωμένες δυνάμεις έχουν απομείνει ενάντια στο Μνημόνιο και κυρίως να μας απομονώσουν από τα μεγάλα σωματεία του δημόσιου τομέα που στην επόμενη φάση θα βρεθούν στον κυκλώνα του ξεπουλήματος των φιλετών της ελληνικής οικονομίας.

Τη βία της φτώχειας, της ανεργίας, της κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη βία της συντριβής του κοινωνικού κράτους δεν την επιλέξαμε. Μας την επέβαλαν.

Να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε μαζικά, ενωτικά, για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας. Στο δίλημμα ή με το χρέος και τους δανειστές ή με το λαό και τις ανάγκες του έχουμε ήδη απαντήσει.

Αμπελόκηποι – Ερυθρός – Πολύγωνο

Τι είμαστε;

Είμαστε άνεργοι/ες, εργαζόμενοι/ες, μαθητές/τριες φοιτητές/τριες, συνταξιούχοι/ες, ντόπιοι/ες, μετανάστες/στριες, κάτοικοι περιοχών Αμπελοκήπων, Ερυθρού Σταυρού και Πολυγώνου

Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα καθημερινά εδώ και πολύ καιρό.: Ανεργία, απάνθρωπους όρους εργασίας, μειώσεις των αποδοχών μας, κλείσιμο των συνοικιακών μαγαζιών, απαξίωση των σπουδών μας, λεηλασία του περιβάλλοντος, αυξήσεις των εξόδων μας, ρατσισμό καταστολή, καταπατήσεις της αξιοπρέπειας μας και μια γενικότερη υποβάθμιση της ζωής μας. Με πρόσχημα την κρίση και την καραμέλα του δημόσιου χρέους, μας αφαιρούν κάθε κοινωνικό και εργασιακό κεκτημένο, κάθε δικαίωμα να εκφέρουμε γνώμη για οτιδήποτε μας αφορά άμεσα

Τη λύση βρήκαμε ο ένας στον άλλον

οργανώνουμε την οργή μας και την αγανάκτησή μας, βρισκόμαστε στις πλατείες της συνοικίας μας και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζουμε κάθε βήμα του αγώνα μας. Αντί να στραφούμε ο ένας ενάντια στον άλλο δραστηριοποιούμαστε δυναμικά από κοινού για τα κοινά μας συμφέροντα για να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά την αντίστασή μας ενάντια στην πολιτική του μνημονίου , της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.

Τοποθετούμαστε, συζητάμε και συναποφασίζουμε για κάθε ζήτημα που μας αφορά , τοπικό, κεντρικής πολιτικής, κοινωνικό ή εργασιακό. Όταν προκλητικά η κυβέρνηση δηλώνει ότι “μαζί τα φάγαμε” και μας καλούν να πληρώσουμε το χρέος που αυτοί δημιούργησαν, τους απαντάμε δυναμικά ότι Δεν χρωστάμε – Δεν Πουλάμε – Δεν Πληρώνουμε!

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

Γαλάτσι

Ως μέλος της λαϊκής συνέλευσης Γαλατσίου μεταφέρω τις αποφάσεις και κινήσεις της λαϊκής μας συνέλευσης. Έχουμε κάνει τρεις συνελεύσεις και οι αποφάσεις μας ήταν:

στηρίζουμε το Σύνταγμα και τις δράσεις του

συμμετείχαμε στο αποκλεισμό της βουλής στις 15/06

κάναμε πορεία στο Γαλάτσι στις 27 Ιουνίου και φέραμε το σύνταγμα στα στενά της πόλης μας καλώντας τον κόσμο σε συμμετοχή στο 48ωρο αποκλεισμό

συμμετείχαμε στον 48ωρο αποκλεισμό και στο αποκλεισμό του ευαγγελισμού

κάναμε πορεία στο Γαλάτσι μια βδομάδα μετά την δολοφονική επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό

αποφασίσαμε ότι “ δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση – τρόικα – χρέος”

αποφασίσαμε να κάνουμε κινητοποιήσεις για την ανεργία και την ελαστική εργασία στην περιοχή μας

περιμένουμε να ακούσουμε προτάσεις για το πως συνεχίζουμε

ο αγώνας συνεχίζεται…

δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση τρόικα και χρέος

Δώρα Ξυπόλια μέλος της λαϊκής συνέλευσης Γαλατσίου.
Ηράκλειο Κρήτης
Είμαστε από την πρώτη ημέρα στην Πλ. Ελευθερίας του Ηρακλείου Κρήτης. Κάνουμε εξορμήσεις στην πόλη του Ηρακλείου και στα χωριά . Στις απεργίες παρεμβήκαμε σε μαγαζιά του κέντρου αλλά και στην βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου. Με αυτοκίνητα και ντουντούκες καλούσαμε κόσμο στις απεργίες. Παρεμβήκαμε σε τοπικά κανάλια με πανό της πλατείας καλώντας τον κόσμο στην απεργία. Μπήκαμε συμβολικά σε γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Κλείσαμε μεγάλα μαγαζιά του κέντρου της πόλης την ημέρα των απεργιών.

Τα ψηφίσματα και τα πρακτικά των συνελεύσεων είναι στο aganaktismenoihrakleio. Blogspot.com

 

Θεσσαλονίκη
Είμαστε πολίτες αγανακτισμένοι με το υπάρχον κοινωνικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα το οποίο καταστρέφει καθημερινά κάθε δυνατότητα για την αξιοπρεπή μας διαβίωση. Είμαστε άνεργοι, ελαστικά εργαζόμενοι, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες σε αδιέξοδο, μετανάστες. Άνθρωποι που θίγονται οικονομικά και ηθικά από την όλη κατάσταση. Βρισκόμαστε στον Λευκό Πύργο εδώ και 45 ημέρες. Παρά τις δυσκολίες, παρά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.

Βγήκαμε στις πλατείες διότι συνηδητοποίησαμε πως η ζωή μας κλιμακωτά οδεύει σε ένα τέλμα. Εναντιωνόμαστε στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας, εναντιωνόμαστε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο στον οποίο κυριαρχεί η υποκρισία των πολιτικών και η λαγνεία του χρήματος. Έναν κόσμο όπου οι λίγοι ζούνε σε βάρος των πολλών. Η πολιτική των τελευταίων χρόνων που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις μας όντας εντεταλμένες των οικονομικών συμφερόντων που μεθοδεύουν ένα παγκόσμιο βάρβαρο οικονομικό σύστημα καθώς και η πολιτική αβουλία των κομμάτων της αντιπολίτευσης μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Καταλάβαμε ότι ως λαός, μπορούμε και πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να σταματήσουμε επιτέλους να ανεχόμαστε εκείνους που λεηλατώντας το παρόν και το μέλλον μας, παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Το κίνημα των πλατειών είναι το πρώτο από την εποχή της μεταπολίτευσης που έθεσε ξεκάθαρους και συνολικούς πολιτικούς στόχους. Είναι μαζικό, ειρηνικό, μαχητικό και ανυποχώρητο. Είναι πανελλαδικό και πανευρωπαικό. Εμπνέεται από / και εμπνέει διεθνή κινήματα. Τα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη, η αυτογνωσία, η ανιδιοτέλεια. Δεν θα φύγουμε απο τις πλατείες μεχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, τρόικα, τράπεζες, μνημόνια, όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται και οι πολιτικές τους.Τους διαμηνύουμε πως το χρέος δεν είναι δικό μας.

Τα οφέλη μας απο αυτό το κίνημα είναι η συνειδητοποίηση ότι ζούμε όλοι στον ίδιο εφιάλτη, αφυπνιστήκαμε, σηκωθήκαμε απο τους καναπέδες, σπάσαμε την απομόνωση και τον ατομικισμό. Ο κόσμος συσπειρώθηκε στις πλατείες, πραγματοποίησε ανοιχτές λαικές συνελεύσεις, αποφάσιζε για τον εαυτό του και τον αγώνα του εφαρμόζοντας έτσι την άμεση –πραγματική δημοκρατία στην πράξη. Καταφέραμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν, γιατί η εξουσία μας θέλει πάντα διαχωρισμένους. Πετύχαμε τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Κλονίσαμε όλο το πολιτικό σύστημα, δείχνοντας την δύναμη του λαού όταν είμαστε ενωμένοι. Η αποφασιστικότητα μας και η ανυποχώρητη στάση μας ειδικά στις μέρες των απεργιών, παρά την σκληρή καταστολή, οδήγησε στην απονομιμοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Απονομιμοποίηθηκε στην συνείδηση του κόσμου η κυβέρνηση και ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στην επίσημη πολιτική σκηνή. Καταφέραμε ακόμη να ξεγυμνώσουμε τον ρόλο της αστυνομίας ως υπηρεσίας προστασίας των συμφερόντων κυβέρνησης – τρόικας.

Απο εδώ και πέρα συνεχίζουμε στον δρόμο που χαράξαμε. Η στάση μας ήταν, είναι και θα είναι ανυποχώρητη:

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ! – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

Καταφέραμε να απονομιμοποίησουμε το μεσοπρόθεσμο και την κυβέρνηση, τώρα μένει να τους τσακίσουμε!
Γιάννενα
Τα Γιάννενα, ακολουθώντας το κοινό αίσθημα αγανάκτησης και οργής απέναντι στη βίαιη περικοπή της ζωής μας, αντέδρασαν. Συνάχθηκαν πολίτες κάθε τάξης και ηλικίας στην πλατεία της πόλης και κάθε βράδυ με τραγούδια, συσσίτια, ζωγραφική, κατασκευές, προβληματισμό και αγωνιστικότητα αντέδρασαν απέναντι στην πολιτική της ανισότητας, που επέφερε δεινά σε όλο τον λαό, αλλά και επιμέρους προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Πορείες και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ της πόλης έγιναν και εδώ. Παράλληλα, όμως, με την καθημερινή παρουσία και την αυτενέργειά μας, ζωντανέψαμε έναν απαξιωμένο και χωρίς στοιχειώδεις υποδομές δημόσιο χώρο, ενώ, μέσα από τη ζύμωση οι λέξεις αποκαταστάθηκαν και πήραν το αρχικό, φωτεινό νόημά τους: ελευθερία, διάλογος, σκέψη, σεβασμός, δημοκρατία…

Πιστεύουμε πως πίσω από την οικονομική και πολιτική κρίση κρύβεται μια βαθειά ηθική κρίση, κρίση αξιών. Διαμαρτυρόμαστε και αντιστεκόμαστε, όχι μόνο απέναντι στα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και του Μεσοπρόθεσμου, αλλά, και απέναντι στην ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου, του παγκόσμιου χρηματιστηριακού και χρηματοπιστωτικού συστήματος και τις πολιτικές που επιβάλλει σε όλο τον πλανήτη. Συντασσόμαστε με τον Άνθρωπο και τη Φύση ενάντια στο Κέρδος και τον Ανταγωνισμό.

Την Τρίτη 28/06/2011 μετά την απεργιακή κινητοποίηση έγινε κατάληψη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων με σκοπό την αντιπληροφορηση. Την Τετάρτη και Πέμπτη 28-29/06 έγινε επίσης κατάληψη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων.
Την Τετάρτη 29/06 το βράδυ έπειτα από απόφαση της ΛΣ πλ. Ιωαννίνων έγινε πορεία στο μαγαζί “γυαλί καφενέ” συμφερόντων του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Οικονόμου

Την Πέμπτη 30/06 έγινε αντικατασταλτικη πορεία στο κέντρο των Ιωαννίνων έπειτα από απόφαση της ΛΣ

Παραβρεθηκαμε στον αποκλεισμό και υποστήριξη της απεργίας των εργαζόμενων στο σουπερμάρκετ DIA

Έγιναν θεματικές κατά την διάρκεια των 40 αυτών ήμερων για Εκπαίδευση, Άμεση Δημοκρατία και Διαχείριση του Νερού

Δημιουργήθηκε μαθητική συνέλευση με τακτική συνάντηση και μεγάλη συμμετοχή. Η συνέλευση των μαθητών συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση της 15/06 με δική της επιλογή.

* Η ανοιχτή συνέλευση της Πλατείας Δημοκρατίας στα Γιάννενα λειτουργεί εδώ και 45 μέρες. Όλες αυτές τις μέρες, εσείς, η συνέλευση του Συντάγματος, υπήρξατε η καρδιά μας, τροφοδοτώντας μας με παλμό και έμπνευση. Κρατήσατε την πλατεία με τη μεγαλύτερη συμβολική αξία στη χώρα. Λειτουργήσατε τις πολυπλοκότερες και πολυπληθέστερες συνελεύσεις και αντιμετωπίσατε τη βιαιότερη επίθεση των «Δυνάμεων της Αταξίας». Σας ευχαριστούμε και σας αγαπάμε γι’ αυτό!

* Προσεγγίζοντας το ζήτημα του «επόμενου βήματος» διαπιστώνουμε κατ’ αρχήν, ότι το κοινό συναίσθημα που αναδύεται είναι η αγωνία. Εδώ στα Γιάννενα, αυτή τη στιγμή, το επόμενο βήμα δεν είναι ακόμα καθαρό. Διατυπώνονται πολλές σκέψεις, εκ διαμέτρου αντίθετες. Έτσι, συνεκτιμώντας το γεγονός αυτό με τη μειωμένη προσέλευση του τελευταίου δεκαήμερου, αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε εκ νέου τη διαδικασία που γέννησε αυτό το κίνημα και να ανασυνταχθούμε σταδιακά με τακτικές που στοχεύουν στη διατήρηση της Πλατείας ως δυναμική:

– Το «επόμενο βήμα» είναι εδώ! Συνεχίζουμε να κρατάμε το χώρο με καθημερινή παρουσία και ορίζουμε τη συνέλευση για μία φορά την εβδομάδα.

– Προγραμματίζουμε δράσεις σε σχέση με τα τοπικά ζητήματα

– Αντιμετωπίζουμε τη μείωση της προσέλευσης όχι ως εκτόνωση ή αποδυνάμωση, αλλά ως ευκαιρία για «διασπορά» της διαδικασίας : τα χωριά μας έχουν υπέροχες πλατείες…

– Ταυτόχρονα, παραμένουμε σε ετοιμότητα όσον αφορά τις συνολικότερες εξελίξεις.

Προτάσεις

Επαναβεβαιώνουμε τους γενικούς στόχους μας, όπως έχουν διατυπωθεί στο ψήφισμά μας.

Σε συνεργασία με το κίνημα “δεν πληρώνω”, να γίνονται τακτικοί πανελλαδικοί αποκλεισμοί διοδίων και μέρες άρνησης πληρωμής εισιτηρίων.

Άρνηση πληρωμής των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, της έκτακτης εισφοράς και των φόρων – εισφορών των λογαριασμών της ΔΕΗ, αφού εξεταστεί η νομική πλευρά του θέματος.

Άσκηση πίεσης για να μη γίνουν απολύσεις και εκδήλωση με διάφορους τρόπους κατά περίπτωση της αλληλεγγύης μας σε απολυμένους

Άσκηση πίεσης σε Πρωτοβάθμια Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, για την προκήρυξη γενικής πολιτικής απεργίας το Σεπτέμβριο με αιτήματα:

– Να φύγουν κυβέρνηση και τρόικα και το καθεστώς κατοχής

– Να ακυρωθεί η δανειακή σύμβαση και τα Μνημόνιά της.

– Στάση πληρωμών – διαγραφή του χρέους.

– Ποιοτική και δωρεάν υγεία – παιδεία.

– Καμιά ιδιωτικοποίηση.

– Αύξηση μισθών – ημερομισθίων – συντάξεων

– Μείωση των ωρών εργασίας.

Μπλοκάρισμα, με οποιονδήποτε πρόσφορο κάθε φορά τρόπο προσπάθειας ιδιωτικοποίησης και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες – Αλληλεγγύη στους διωκώμενους.

(Για τις επιμέρους δράσεις μας σε τοπικό επίπεδο καθώς και για τη συνέχιση των συνελεύσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από δω και πέρα, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε σε νέα συνέλευση, τη Δευτέρα)

Κόρινθος
4 Σεπτεμβρίου με αφορμη την εξεγερση του 1843 για το Συνταγμα να οριστει μια μεγαλη πανελλαδικη κινητοποιηση.

– Προταση για συντονισμενες κινησεις οικονομικης αντι-βιας.

Μέγαρα – Νέα Πέραμος
Η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Μεγάρων και Νέας Περάμου χαιρετίζει τον μαζικό ξεσηκωμό των πολιτών της χώρας και την οργάνωση λαϊκών συνελεύσεων σε πάνω από 50 πλατείες ανά την Ελλάδα. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μίας λαϊκής κοινωνικής έκρηξης, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης κοινωνικής /οικονομικής διαχείρισης από βουλευτές , υπουργούς και μεγαλοεπιχειρηματίες. Το ότι είμαστε αυτή τη στιγμή εδώ υπερασπίζοντας το δικαίωμά μας για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αποτελεί μία νίκη απέναντι στην φίμωση του λόγου του λαού. Φίμωση που προσπαθεί να επιτευχθεί μέσα από τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής σε σημείο που τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η ανθρώπινη ζωή. Η τρομοκρατία τους είναι ο πολιτισμός τους.

Σχετικά με την θέση της ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης πλατείας Ηρώων

Το κίνημα της πλατείας ενέπνευσε και εμάς. Oι δράσεις μας στην πλατεία έγκειται στο γεγονός ότι αυτοί εδώ και καιρό μας κλέβουν τις ζωές μας. Ζούμε υπό το καθεστώς μιας φιλελεύθερης ολιγαρχίας και επιθυμούμε την ριζική μετατροπή της σε πραγματική άμεση δημοκρατία. Είμαστε εδώ γιατί καταδικάζουμε το γεγονός της πλήρους ανυπαρξίας δημόσιας υγείας, δημόσιας παιδείας , εθνικής κυριαρχίας και ελευθερίας. Δεν μας αρκεί η επιστροφή στην ψεύτικη ευημερία της Ελλάδας του 2004. Οποιαδήποτε οικονομική εξαγορά του λαού και οποιαδήποτε συνθηκολόγηση από πλευράς του αποτελεί ήττα του κινήματος. Οι εργασιακοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια πλήττουν εργασιακά δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των εργατικών στρωμάτων και δεν διανέμουν αξιοκρατικά τον πλούτο που πραγματικά μας ανήκει. Οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που εκμεταλλεύονται εδώ και χρόνια τους αγώνες του λαού, δεν αποτελούν κομμάτι του κοινωνικού κινήματος, και εξοστρακίζονται στις συνειδήσεις μας, διότι οι πρακτικές τους λειτουργούν ως δεκανίκι του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Να μην πέσουμε στην παγίδα μιας επικοινωνιακής πολιτικής η οποία προτάσσει οικουμενική κυβέρνηση διορισμένη από ξένες αγορές και ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες. Η ανάγνωση της πραγματικότητας και η τοποθέτησή μας απέναντι σε αυτήν απαιτεί την λήψη αποφάσεων σε ένα σωρό μέτωπα τα οποία χρήζουν την άμεση τοποθέτησή μας όπως είναι το μεταναστευτικό , οι απολύσεις, η υποβάθμιση και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, το εργασιακό, ο εκφυλισμός της παιδείας και οι επεκτατικοί πόλεμοι των τελευταίων ετών.

Σχετικά τον με το συντονισμό και την ενημέρωση των πλατειών.

Το κίνημα χρειάζεται άμεσες και ακαριαίες αποφάσεις για την αλλαγή του συστήματος. Ένα εργαλείο που μπλοκάρει την λήψη συλλογικών αποφάσεων είναι η παγκόσμια, πανευρωπαϊκή και πανελλαδική προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ που ως στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τις διεκδικήσεις του κινήματος. Η αντιπληροφόρηση από πολίτες και από μέσα που δεν μπλοκάρουν την διάχυση της πραγματικής πληροφορίας είναι κομμάτι του αγωνιστικού συντονισμού. Στις επαρχίες, ο συντονισμός και η ενημέρωση αποτελεί από μόνο του ένα επίτευγμα. Μέσα από τις διαδικασίες της άμεσης δημοκρατίας διαφυλάσσετε η ισότητα και η δυναμική των διαφορετικών απόψεων. Η κοινή συνισταμένη όλων των αιτημάτων μας είναι η κοινωνική, πολιτική και ατομική ελευθερία .Η πραγματική άμεση δημοκρατία εξ ορισμού και από την φύση της δείχνει τους τρόπους λειτουργίας της και μπορεί να διαμορφώσει θεσμούς και τρόπους οργάνωσης για μεγάλες και μικρές κοινωνίες. Ένα πρωταρχικό ζήτημα που μπαίνει για την λειτουργία αυτού του μοντέλου είναι η πλήρης και ενεργή συμμετοχή των πολιτών είτε αυτοί είναι πολιτικοποιημένοι είτε όχι .Το δικαίωμα συμμετοχής στις αποφάσεις οφείλει να είναι προνόμιο και υποχρέωση όλων μας. Μας γαλούχησαν σε μια κοινωνία όπου ο καθένας μας διαχωρίζει τις ανάγκες του αναλόγως των συμφερόντων του. Απέναντι σε αυτό αντι προτάσουμε έναν κοινωνικό τρόπο λειτουργίας το οποίο θα διασφαλίζει την ατομικότητα του καθενός παράλληλα με τον σεβασμό και την κατανόηση τόσο του εαυτού μας όσο και του συνανθρώπου μας. Ο σεβασμός και η ενότητα είναι η εξεγερμένη αξιοπρέπειά μας. Οι ανάγκες μας είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Το κάλεσμά μας
Καλούμε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας να κατέβουν στις πλατείες, να πάρουν την ζωή στα χέρια τους και να συμμετάσχουν στις τοπικές λαϊκές συνελεύσεις. Να παραμερίσουμε τις πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές και να οργανωθούμε σε ένα κίνημα ανθρώπων που δημιουργούν ένα αυτό οργανωμένο συλλογικό εναλλακτικό τρόπο κοινωνικής οργάνωσης με βάση το πρόταγμα της άμεσης δημοκρατίας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στα σύγχρονα αυταρχικά καθεστώτα των φιλελεύθερων ολιγαρχιών τα οποία γέννησαν την κοινωνία των πολλών ταχυτήτων και κατήργησαν την κοινωνική ενότητα και αλληλεγγύη. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όλα τα ιδανικά που απορρέουν από αυτήν πρέπει να γίνουν σύνθημα κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου.

Όλα τα δάχτυλα του χεριού μας είναι διαφορετικά, μόνο σαν κλείσουν όμως και γίνουν μία γροθιά μπορούν να χτυπήσουν αυτό που αντιμαχόμαστε.Ενότητα Ισότητα Αλληλεγγύη Διαρκείς Αγώνες για την Άμεση Δημοκρατία.

Νέα Ιωνία
Απολογισμός

Από τις 25 Μάη και μετά ο λαός άρχισε να βρίσκεται στις πλατείες όλης της χώρας. Εμεις, ως κάτοικοι της Νέας Ιωνίας βρεθήκαμε για πρώτη φορά σε μια πλατεία της περιοχής μας στις 8 Ιούνη, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε, να συζητάμε, να συνδιαμορφώνουμε απόψεις, να αποφασίζουμε διάφορες δράσεις για τα ζητήματα που μας απασχολούν, είτε αυτά είναι ζητήτημα της καθημερινότητάς μας, της γειτονιάς μας, είτε είναι συνολικότερα ζητήματα.

Η απόφασή μας να βγούμε στο δρόμο, στις πλατείες δεν είναι συγκυριακή. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, άντρες, γυναίκες και μετανάστες που βλέπουμε τη ζωή και το μέλλον μας να καταστρέφεται από τις αποφάσεις που παίρνονται για μας χωρίς εμάς. Μπορεί να ξεκινήσαμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, να πιστεύουμε σε διαφορετικά πράγματα και να είμαστε πολύ διαφορετικοί αναμετάξυ μας, αλλά μας ενώνουν η οργή για όσα συμβαίνουν, η αγωνία για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, ο πόθος μας να καθορίζουμε εμείς και μόνο εμείς τη ζωή μας.

Από τις 8 Ιούνη έως σήμερα έχουν γίνει 5 λαϊκές συνελεύσεις και μια πορεία σε κεντρικό δρόμο της Νέας Ιωνίας. Οι συνελεύσεις μας πραγματοποιούνται σταθερά, κάθε εβδομάδα, σε διαφορετικές πλατείες της περιοχής. Η προπαγάνδιση της συνέλευσης γίνεται με εξορμήσεις ενημέρωσης των κατοίκων σε εργασιακούς χώρους και στις διάφορες γειτονιές της Ιωνίας με φυλλάδια, ντουντούκα, αφίσες. Με ανάρτηση στο blog της συνέλευσης των διάφορων δραστηριοτήτων και των ραντεβού που υπάρχουν, με ενημέρωση στον τοπικό τύπο και σε όσα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης γνωρίζουμε.

Οι αποφάσεις των συνελεύσεών μας (εκτός των πολύ πρακτικτών ζητημάτων τις οποίες δεν αναφέρουμε στο παρόν κείμενο για χάρη συντομίας) είναι οι εξής:

1η συνέλευση:

Yιοθέτηση του ψηφίσματος της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος 02/06/11

Δημιουργία ομάδων: α) γραμματειακής υποστήριξης, β) νομικής υποστήριξης, γ) αλληλεγγύης, δ) εξορμήσεων – οργανωτικής υποστήριξης, ε) καθαριότητας, στ) επικοινωνίας και μέσων προβολής

Δημιουργία blog

Αλληλεγγύη και συμμετοχή μας στην απεργία της 15ης Ιουνίου 2011 και σε απεργία διαρκείας.

Εξοβελισμός ρατσιστών – φασιστών

Οργάνωση προβολής ντοκιμαντέρ στους χώρους διεξαγωγής της Λαϊκής Συνέλευσης Ν. Ιωνίας που σχετίζονται με την παγκόσμια Οικονομική Κρίση

2η συνέλευση:

Να συντονιστεί η Λαϊκή Συνέλευση της Νέας Ιωνίας με τις Συνελεύσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα.

Να οργανωθούν δράσεις αλληλοβοήθειας, ώστε να ενισχυθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Να ενισχύσει η Λαϊκή Συνέλευση της Νέας Ιωνίας την συγκέντρωση που θα γίνει στις 15/06/2011 στο Σύνταγμα εναντίον του ψηφίσματος του μεσοπρόθεσμου (Μνημόνιο 2).

Συμμετοχή μας με πανό της συνέλευσης στην περικύκλωση της Βουλής. Ραντεβού στις 15 Ιούνη το πρωί 9:00 στον ηλ. Σταθμό Ν Ιωνίας, – αναρτούμε το πανό, δεν πληρώνουμε εισητήριο.

Να καθοριστούν θεματικές συζητήσεις, όπως πχ η γνωστοποίηση γνωστοποίηση της Τράπεζας Χρόνου και των τρόπων οργάνωσης μίας τέτοιας Τράπεζας αλλά και άλλες.

3η συνέλευση

Στήριξη όλων των κινητοποιήσεων και απεργιών το επόμενο διάστημα: συγκέντρωση έξω από τη Βουλή Τρίτη 21/6, 48ωρη απεργία όποτε προκηρυχτεί, λοιπές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συμμετοχή της συνέλευσης στην κινητοποίηση έξω από τη Βουλή Τρίτη 21/6 στις 19:00. Σημείο εκκίνησης σταθμός Ν. Ιωνίας στις 6:30, με πανό.

Υιοθέτηση ψηφίσματος συνέλευσης Συντάγματος 15/6 με τις σχετικές τροποποιήσεις στις δράσεις όπως διαβάστηκαν στη συνέλευση.

Δημιουργία ομάδων εργασίας, όπως ομάδα για το περιβάλλον, ομάδα για τα δικαιώματα των πεζών, ομάδα για την προάσπιση των ελεύθερων χώρων.

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο Πηνελόπειο ίδρυμα, εφόσον προχωρήσουν στην επόμενη κινητοποίησή τους.

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στην Αγ. Όλγα.

Δράση στο νοσοκομείο Αγ. Όλγα ενάντια στην καταβολή των 5 ευρώ και ενάντια στο διαχωρισμό ασφαλισμένων και μη ασφαλισμένων, σε συννενόηση με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Συγκρότηση ταμείου συνέλευσης.

4η συνέλευση

Στις 28/06, αναχώρηση με πούλμαν στις 9:00 από το Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση με προορισμό το Σύνταγμα. Η συμμετοχή στην διαδήλωση της 1ης μέρας της απεργίας θα γίνει με πανό της Λαϊκής Συνέλευσης της Ν. Ιωνίας

Την Τετάρτη 29/06 συμμετοχή στον συντονισμό των Λαϊκών Συνελεύσεων με παρουσία μας στον σταθμό Μετρό του Ευαγγελισμού και με στόχο τον αποκλεισμό της Βουλής.

Οι συντονιστές της Λαϊκής Συνέλευσης να είναι όλοι κληρωτοί και όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες να αναλαμβάνουν κάποια στιγμή τον ρόλο αυτό.

Στην έναρξη κάθε Λαϊκής Συνέλευσης να ανακοινώνονται τα θέματα προς συζήτηση που έχει ψηφιστεί ότι ενδιαφέρουν το σώμα της Λαϊκής Συνέλευσης αλλά δεν έχουν συζητηθεί επαρκώς ή καθόλου στην προηγούμενη Συνέλευση.

Να δημιουργηθεί δίκτυο αλληλεγγύης για τα τοπικά ζητήματα υπό το πρίσμα της αντιλαϊκής επίθεσης. Το δίκτυο αυτό να αναπτύσσει δράσεις και παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο.

5η συνέλευση

Δευτέρα 11/07, 8.30 μμ. προβολή του ντοκυμαντέρ του Εξάντα « Το πείραμα της Αργεντινής», πλατεία Αγ. Αναστασίας

Συμμετοχή στο κάλεσμα της Πλατείας Συντάγματος για τον συντονισμό και την διαβούλεση των Λαϊκών Συνελεύσεων, 09-10/07.

Σύνταξη κειμένου ενάντια στην καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων κατοχής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στη 48ωρη απεργία 28-29 Ιούνη.

Σύνταξη κειμένου κατά των συνδικαλιστικών ηγεσιών στα ΜΜΜ (εκτός του Μετρό) για την παρακώλυση της μετακίνησης των διαδηλωτών το διήμερο της 48ωρης απεργίας

Σύνταξη ευχαριστηρίου κείμενου προς τους εργαζομένους του Μετρό, οι οποίοι λειτουργησαν τους συρμούς και με τη συγκινητική και ηρωική τους στάση προστάτευσαν και περιέθαλψαν τους εκατοντάδες τραυματίες διαδηλωτές στις 28-29/06.

Επίδοση κειμένου διαμαρτυρίας προς τον Παπουτσή για την άσκηση αλόγιστης αστυνομικής βίας

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Λαϊκών Συνελεύσεων για την διεθνή πρωτοβουλία βοήθειας και τον αποκλεισμό του εμπάργκο στην Γάζα

Η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Ιωνίας να προτείνει στην Συνέλευση Συντάγματος την σύνδεση των τοπικών Λαϊκών Συνελεύσεων με πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα βάσης.

Σύνταξη κειμένου κατά του πολιτικού συστήματος, το οποίο θα κηρύττει ανεπιθύμητους στο δήμο Ν. Ιωνίας, όσους οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία τα τελευταία χρόνια, καθώς και όποιον βουλευτή στηρίζει την πολιτική αυτή άμεσα ή έμμεσα μέσα στην ελληνική βουλή.

Ειδικά οι προτάσεις 7 και 8 της τελευταίας μας συνέλευσης, αποτελούν και προτάσεις προς τη συνέλευση της πλατείας Συντάγματος στο διήμερο 9 και 10 Ιούλη.

Ως Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας πιστεύουμε ότι η συνεύρεσή μας, οι ζωντανές διαδικασίες στις πλατείες που έχουν ξεκινήσει από τις 25 Μάη, πρέπει και μπορούν να συνεχιστούν, να μαζικοποιηθούν, να αγκαλιάσουν και να δώσουν χώρο έκφρασης σε όλους αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρηση-ΕΕ-ΔΝΤ-τράπεζες και εργοδοσία.

Από την πλευρά μας, θα συμβάλλουμε με όλες τις μικρές μας δυνάμεις σε αυτή την προοπτική.

Τώρα μιλάμε εμείς!

Ισότητα, Αλληλεγγύη, Δικαιοσύνη

ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 9/10 ΙΟΥΝΗ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

Χιλιάδες διαδηλωτές απεργοί, άνεργοι, φοιτητές, νέοι, συνταξιούχοι συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία 28 και 29 Ιούνη, ενάντια στο μνημόνιο διαρκείας, στο μεσοπρόθεσμο και στα ατελείωτα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει.

Οι δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στους χιλιάδες διαδηλωτές και τις δύο ημέρες, με εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και ωμής βίας, υλοποιώντας στην πράξη τα λόγια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «μεσοπρόθεσμο ή τανκ», οδήγησαν εκατοντάδες τραυματίες στα νοσοκομεία.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους μας πως οι επιθέσεις έγιναν έπειτα από σαφή εντολή της κυβέρνησης. Προφανώς, το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάπνιξη κάθε φωνής αντίστασης στο «μονόδρομό» της και εξόντωσης (ακόμη και φυσικής) κάθε αγωνιζόμενου πολίτη, βρίσκεται στο αποκορύφωμα του.

Η κυβέρνηση μας δολοφονεί από κοινού με την τρόικα και το ΔΝΤ. Εξοντώνουν μια ολόκληρη χώρα και τους εργαζόμενούς της και δεν διστάζουν πια μπροστά σε τίποτα. Η ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας προχωράει μαζί με την καταστολή και τη βία. Προσπαθούν να μας φοβίσουν, να μας τρομοκρατήσουν, προσπαθούν να μας σταματήσουν.

Γέλιουνται! Η κυβέρνηση της βίας και του αίματος που θέλει να φτιάξει μια κοινωνία-φυλακή για τις ελπίδες και τα όνειρά μας, μαζί με τους θλιβερούς βουλευτές της δεν θα έχουν που να σταθούν.

Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στη 48ωρη απεργία, οι μαχητικές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων, οι γεμάτες μας πλατείες δείχνουν πως δεν θα τα καταφέρουν.

Ακόμα και αν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ψηφίστηκε θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους πιο δυνατούς, πιο οργανωμένους, ανυποχώρητους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!!!

-Ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε για την κρίση τους, εμείς φταίμε που δεν βγάζουν όσα θα ήθελαν από την εκμετάλλευσή μας και προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μόνη λύση είναι να αυτοκτονήσουμε ομαδικά εκχωρώντας δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες έχουμε κατακτήσει.

-Ενάντια στους ωμούς εκβιασμούς τους και στα μεγάλα ψέματά τους ότι αν δεν συναινέσουμε στο ξεπούλημα της ζωής μας στο χρηματιστήριο των κερδών τους, θα πτωχεύσουμε, θα έρθουν τα τανκ, θα καταστραφούμε, θα…

-Ενάντια στην ωμή καταστολή της αστυνομίας και των συνεργατών της, των χιλιάδων χημικών, της βίας, των συλλήψεων, του κυνηγητού, της ποινικοποίησης της ελευθερίας.

Μπορεί το μεσοπρόθεσμο να πήρε ψήφο στη Βουλή έχει ήδη καταδικαστεί όμως στην συνείδηση του λαού και θα «καταψηφίζεται» καθημερινά με διαδηλώσεις, απεργίες, μαζικούς αγώνες, μέχρι να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή κυβέρνηση και η πολιτική της, και μαζί η Ε.Ε., το ΔΝΤ και τα δεκανίκια τους ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη.

Να φύγει τώρα η κυβέρνηση που θυσιάζει τις ζωές μας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων.

Ρήξη τώρα με τις διεθνείς συμμορίες της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτοί είναι που οργανώνουν μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους την επίθεση εναντίον μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο: στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία αλλά και σε Γερμανία –Γαλλία.

Δεν πληρώνουμε το χρέος τους, δεν ξεπουλάμε τα δικαιώματά μας, δεν θυσιάζουμε τα όνειρά μας για τα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους τραυματίες και συλληφθέντες για τους οποίους ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Δεν ζητάμε πολλά, τα θέλουμε όλα.

Εμείς είμαστε το μέλλον απέναντι στο παλιό που σαπίζει.

Πέραμα

Είμαστε κομμάτι της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Περάματος. Παρόλο που είμαστε σίγουροι ότι συμφωνούν και όλοι μαζί μας δηλώνουμε ότι σε αυτό το κείμενο εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας καταρχήν. Σκοπός αυτοί του κειμένου είναι να καταδείξει και να συμπληρώσει τις μέχρι τώρα δράσεις και τις αδυναμίες μας οι οποίες δεν ήταν δυνατό να αποτυπωθούν στο προηγούμενο κείμενο λόγω χρονικών περιορισμών και οργανωτικών ελλείψεων. Ξεκινώντας αρχές Ιουνίου διοργανώσαμε 4 ΛΣ και μια πετυχημένη κατά γενική ομολογία εκδήλωση-συζητηση με την προβολή του φιλμ Debtocracy και τη συμμετοχή Α. Χατζηστεφάνου και Π. Σωτήρη. Λόγω της μεγάλης υποβάθμισης της περιοχής αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι περισσότεροι δημότες έρχονται στο Σύνταγμα πάρα να παίρνουν μέρος στις ΛΣ λόγω φόβου στοχοποίησης. Έτσι αποφασίσαμε να παραμείνει σαν συνάντηση η Πλατεία κάθε Τετάρτη και από Σεπτέμβρη να προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τις ομάδες της πλατείας Συντάγματος -η οποία και θα ζητηθεί- να ξεκινήσουμε Θεματικές συνελεύσεις θέτοντας μια ομπρέλα τοπικών αλλά και πανελλαδικών ζητημάτων.

Πετρούπολη

Η πρωτοβουλία πολιτών Πετρούπολης “κανείς μόνος του στην κρίση” συμπορευτηκε με το κίνημα της πλατεία Συντάγματος δίνοντας το παρών και στην πλατεία “ΗΡΩ” της Πετρούπολης αλλά και στην πλατεία Συντάγματος.

Αυτό που κάναμε σε καθημερινή βάση ήταν το μοίρασμα των ανακοινώσεων της πλατείας Συντάγματος και η εκφώνηση αποσπασμάτων με ντουντούκα. Μοιράσαμε πάνω από 10000 ανακοινώσεις τον τελευταίο μήνα.

Επίσης κάθε Πέμπτη η πρωτοβουλία συνεδριάζει ανοικτά στην πλατεία μας με άξονες, την ενημέρωση όλων των συμπολιτών που μετέχουν για τις εξελίξεις στο Σύνταγμα, επίλυση σε τρέχοντα θέματα προπαγανδισης, συζήτηση και ζύμωση για τις εξελίξεις.

Μετά την εξέλιξη της προηγούμενης 48ωρης απεργίας και την ιδιαίτερη ένταση της καταστολής, η πρωτοβουλία έχει την άποψη ότι το σθένος που έδειξαν οι εξεγερμένοι πολίτες, οι απλοί άνθρωποι που παλεύουν για την προσωπική και συλλογική πολιτική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αποτελεί ένα κεκτημένο που παγιώνεται πλέον στα χαρακτηριστικά των αγώνων απο εδω και εμπρός.

Η πρωτοβουλία πολιτών Πετρούπολης θεωρεί ότι η πρώτη μεγάλη νίκη, η νίκη της ενότητας, για το πλατύ λαϊκό κίνημα έχει κερδηθεί. Και αυτό φαίνεται καθημερινά στις πλατείες της Πατριδος μας και εκφραζεται απο τα κειμενα της ΛΣ του Συνταγματος.

Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα είναι φυσικό να επέλθει κόπωση και μείωση της έντασης στις πλατείες, αυτό δεν μας ενοχλεί γιατί είμαστε βέβαιοι ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ιδιαίτερα θερμός με τα γενικότερα αλλά και με τα ειδικοτερα θεματα στο χωρο της Παιδειας και της Υγείας.

Στόχος μας είναι μέχρι το Σεπτέμβριο να έχουμε όσο το δυνατόν σταθερή και συνεχή παρουσία στην πλατεία της Πετρούπολης και στο Σύνταγμα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η πρωτοβουλία πολιτών Πετρούπολης

“κανείς μόνος του στην κρίση”
Σύρος

Η λαϊκή συνέλευση Σύρου αποφάσισε να συμμετέχει στο κάλεσμα της πλατείας Συντάγματος για πανελλαδικό απολογισμό της ως τώρα πορείας μας και συντονισμό της περαιτέρω δράσης.

Κύριο πρόταγμα τησ λαϊκής συνέλευσης Σύρου ήταν και είναι να καταγγείλει και να αναχαιτίσει την κυβερνητική πολιτική, μια πολιτική που ωθεί όλο λαι περισσότερο την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην εξαθλίωση, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την κερδοφορία των τραπεζών, των βιομηχάνων και του μεγάλου κεφαλαίου.

Μέσα από τη συζήτηση και τη συμμετοχή η συνέλευσή μας κατοχύρωσε τις αρχές λειτουργίας της οι οποίες βασίζονται

σε ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και στη διαμόρφωση ισχυρής πλειοψηφίας για τη λήψη αποφάσεων

στην απόρριψη της διαμεσολάβησης των ΜΜΕ (τοπικών και μη ) για την επαφή της συνέλευσης με την τοπική κοινωνία

στην αυτόνομη και ακηδεμόνευτη δραστηριοποίηση

στη στήριξη δράσεων άλλων συλλογικοτήτων (π.χ πρωτοβάθμια Σωματεία) για την επίτευξη των στόχων μας, όπως τη στήριξη απεργιών και συλλαλητηρίων

Στο διάστημα των 40 ημερών που προηγήθηκαν αναπτύχθηκαν ποικίλες δράσεις με οδηγό τα αιτήματα του ψηφίσματος της συνέλευσης;

δράσεις για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση;

-παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

-συμβολικός αποκλεισμός του ταμείου του νοσοκομείου

Δράσεις εναντίωσης στις ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις:

-συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ναυπηγείου Σύρου (Νεώριο),

-προσπάθεια οργάνωσης δικτύου αλληλεγγύης και ομάδων στήριξης ανέργων

-προβολή ταινίας με θέμα την ανεργία

Δράσεις ανατροπής των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου και όσων τα στηρίζουν;

-καταγγελία της υποστηρικτικής ψήφου των βουλευτών Ν.Κυκλάδων με αποστολή εξώδικου σ’αυτούς, ανάρτηση σχετικής αφίσας.

-στήριξη και συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις-συλλαλητήρια

-διαμαρτυρία για το όργιο της κρατικής καταστολής με διοργάνωση πορείας και επίδοση ψηφίσματος στην αστυνομική διεύθυνση

-προβολή ντοκιμαντέρ για την οικονομική κρίση, το χρέος και τις εναλλακτικές λύσεις

-συζήτηση για το δημόσιο χώρο και για πρακτικές αυτοδιαχείρισης.

Για τη συνέχεια

η λαϊκή συνέλευση Σύρου παραμένει στη πλατεία μέχρι να φύγουν όλοι όσοι μας οδήγησαν εδώ (Τρόικα, Τραπεζίτες, Κυβέρνηση, οι εθνικοί εργολάβοι και τα παπαγαλάκια τους) και αντιστέκεται μέσα από παρεμβάσεις σύγκρουσης με την επιβαλλόμενη πολιτική

η λαϊκή συνέλευση Σύρου συντονίζεται με τον αγώνα των υπολοίπων συνελεύσεων των Κυκλάδων

η λαϊκή συνέλευση Σύρου θα συνεχίσει να στηρίζει και να συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κινήματος των πλατειών που αποφασίζονται στο Σύνταγμα.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΟΔΡΟΜΟΣ, Ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ.
(Συνεχίζεται)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: